یکی از رفتارهایی که در دوران مدرسه در دانشآموزان گزارش میشود، «دعوا» در مدرسه است. زمانی که بین دانشآموزان دعوا راه میافتد ممکن است نوع خشم و پرخاش آنها علاوه بر داد زدن، تبدیل به برخورد فیزیکی و کتک کاری نیز بشود. این نوع رفتارها اولیای مدرسه و والدین را نیز درگیر خود میسازد و اولیای مدرسه ناگزیر میشوند والدین دانشآموز را در جریان قرار دهند تا مشکل برطرف شود. همه دانشآموزان زمانی که ناکامی را تجربه میکنند ناراحت میشوند، ولی برخی از افراد دچار خشم شدید میشوند و نمیتوانند جلوی خود را بگیرند و در نتیجه پرخاش میکنند. بنابراین میتوان گفت که پرخاشگری و رفتارهای تهاجمی نوعی از اعمال خشونت بار علیه دیگران است که میتواند باعث آسیب یا صدمه به دیگران شود. پرخاشگری هم به شکل کلامی و هم غیرکلامی صورت میگیرد و برخی از دانشآموزان پرخاشگری خود را به صورت پنهان ابراز میکنند. پرخاشگری جسمانی مانند: زدن، هل دادن، لگدزدن، پرتاب اشیا و تهدید به انجام این اعمال همراه با حملات عمدی بیزارکننده و آزاردهنده بوده و پرخاش کلامی در مدرسه مانند توهین، تحقیر، تمسخر و لقب دادن است. در حالت پرخاش پنهان، دانشآموز به صورت غیرآشکار به فرد مورد نظر آسیب میزند. مثلا لوازم او را دور میاندازد، کتابش را یواشکی پاره میکند، آشغال در کیف فرد میگذارد، اگر فرد مورد نظر خطایی انجام داده او را لو میدهد و به این شکل خشم خود را ابراز میکند. در پسران بیشتر پرخاشگری جسمانی و در دختران پرخاشگری پنهان به چشم میخورد. رفتارهای خشونت بار دانشآموز پرخاشگر باعث میشود تا جو و فضای کلاس و مدرسه ناآرام شود و در تدریس معلم اختلال ایجاد شود و حتی در روابط بین دانشآموزان و روابط معلمها با دانشآموزان نیز مشکل ایجاد شود. دانشآموزانی که کتککاری میکنند غالبا ترس از دعوا و جنجال ندارند؛ دعوا کردن و کتک کاری را راهی برای گرفتن حق خود میدانند؛ رفتارهای خشونتبار را تقلید میکنند؛ از اینکه بقیه همکلاسیها از او حساب ببرند لذت میبرند؛ خشونت را نشاندهنده قدرت میدانند. برای حل کردن مشکل دعوا و کتک کاری لازم است تا دانشآموز پرخاشگر مورد ارزیابی قرار گیرد و چنانچه از اختلالات اضطرابی و اختلال افسردگی و پرخاشگری بیمارگونه رنج میبرد علاوه بر دارو درمانی، رواندرمانی و رفتار درمانی نیز در مورد او صورت گیرد. همچنین لازم است والدین و اولیای مدرسه روشهای خاصی را برای ایجاد تغییر در روند رفتاری دانشآموز به کار گیرند تا نوع وشیوه ابراز خشم او کنترل شود. دکتر مهرنوش دارینی روانشناس و مشاورعواقب دعوا در مدرسه
عواقب دعوا در مدرسه
فرزندتان چه استعدادی دارد ؟
بدون دیدگاه
والدین مایلند استعداد فرزندان در بیشتر زمینهها وجود داشته باشد و گاهی به زور آنها را وادار به انجام برخی فعالیتها میکنند که نهایتا باعث میشود به جای تشویق، اضطراب…
ادامه مطلب آمادگی برای رفتن به مدرسه
رفتن به مدرسه و محیطی اجتماعی که قانون خاصی دارد و کودک را مستقل میکند، روندی خاص است. کودکان رفتارهای مختلفی را هنگام اولین ورودشان به مدرسه از خود بروز…
ادامه مطلب لزوم مدیریت كاهش انگیزهها بر اثر كرونا
مدیریت كاهش انگیزهها یكی از عواملی است كه باعث میشود انسانها در زندگی خود فعالیتهای مختلفی را انجام دهند. در واقع انگیزه به معنای سبب و علت كارهایی تلقی میشود…
ادامه مطلب مسئولیت پذیری را از کودکی یاد بگیریم
یکی از ویژگیهای شخصیتی که در بهداشت روان و موفقیت افراد نقش مهمی دارد،مسئولیت پذیری در کودکی است. برخی افراد به دقت وظایفشان را انجام میدهند و نیازی به تذکر…
ادامه مطلب اختلال پاهای بی قرار
برخی افراد را دیدهاید که پاها یا دستهای خود را مدام تکان میدهند و این رفتار به گونهای در آنها شدید است که ممکن است شما نیز ناراحت و عصبی…
ادامه مطلب همسرم دست بزن دارد، چه کنم؟
انسانها در زندگی ناکامیهایی را تجربه میکنند و هنگام روبهرو شدن با ناکامی از خود واکنشهای مختلفی نشان میدهند که یکی از آنها خشم است.اما برخی افراد هنگامی که عصبانی…
ادامه مطلب