خانواده، مهمترین رکن هر جامعه است و رابطه خوشایند و آرامبخش زن و شوهر نهتنها مناسبترین بستر رشد و شکوفایی و تعالی شخصیت آنها را فراهم میکند، بلکه چنین رابطهای از نیازهای ضروری فرزندان نیز به شمار میرود. برخی زوجها در جریان زندگی مشترک خود رفته رفته انرژی خود را از دست میدهند و احساس ناآرامی و بیتفاوتی میکنند و زندگی آنها سردی عاطفی را تجربه میکنند. این حالت معمولا از گلهگذاری زوجها نسبت به هم آغاز میشود و به دلیل حلنکردن مشکلات به زندگی در سکوت یا دعواهای مداوم سوق داده میشوند. در این زوجها خواستهها و انتظارات به زبان آورده میشود ولی تحقق نمییابد و زن و شوهر دیگر به خواستههای یکدیگر اهمیت نمیدهند. اختلافنظرها افزایش مییابد و انتظاراتی که قبلا در آرامش مطرح میشد جای خود را به داد و فریاد میدهد و رفته رفته حس خشم و انزجار نسبت به یکدیگر افزایش مییابد و رابطه جنسی سرد شده و گرایش به معاشقه کاهش مییابد. عدم درک شدن توسط همسر شک و بدبینی و عدم اعتماد به همسر و سوظن مداوم و بیپایه و اساس عدم رعایت حریم شخصی یکدیگر عدم پایبندی به اخلاقیات مشکلات جنسی و داشتن اختلال در روابط زناشویی و نداشتن رضایت جنسی بروز اختلافنظرها و دعواهای کوچک اما متعدد نداشتن فعالیت لذتبخش اشتراکی نداشتن گفتوگوهای آرامکننده و احساسی و کمبود رضایت عاطفی اشتغال در ساعات طولانی که منجر به خستگی جسمی و روحی میشود ادامه تحصیل و عدم توجه به امور عاطفی و در اولویت قرار گرفتن تحصیل یا کار فشار مسئولیت زندگی و فشار اقتصادی و مالی (بالاتر بودن هزینههای زندگی نسبت به سطح درآمد یا بالاتر بودن خواستههای زوجین نسبت به درآمد) صاحب فرزند شدن و غفلت از ابراز توجه به یکدیگر به دلیل وجود فرزند حل نکردن اختلافنظرها در زمان مناسب نداشتن مدیریت هیجانی و کنترل خشم اختلالات شخصیتی ازدواج اجباری و شناخت ناکافی تفاوت شدید در سبک زندگی و نگرش زن و مرد بهانهجویی، عیبجویی، بدخلقی و توهین کلامی و ضرب و شتم مسئولیتپذیر نبودن زوجها جابهجایی نقشها و عدم احساس امنیت در زوجین تمرکز افراطی بر برآوردن نیازهای دیگران در زندگی روزمره و بیتوجهی به نیازهای همسر. زوجها معمولا در شروع رابطه تلاش میکنند یکدیگر را خوشحال کنند و مطابق نظر یکدیگر رفتار کنند، اما رفته رفته ممکن است این حالت آنها از بین رفته و تبدیل به توقع شود و نهایتا پس از سپری شدن زمان، جذابیت رابطه آنها کاهش مییابد و از یکدیگر دور میشوند. برای درمان، زوج درمانی و خانواده درمانی توصیه میشود و در حوزه فردی نیز، آموزش مهارتهای کنترل هیجان و خشم و آموزش مهارتهای زناشویی و ارتباطی و تصمیمگیری و حل تعارض به بهبود رابطه کمک میکند. دکتر مهرنوش دارینی روانشناس و مشاورسردی عاطفی چطور به وجود می آید؟
عواملی که باعث ایجاد سردی عاطفی میشود عبارتند از:
سردی عاطفی چطور به وجود می آید؟
چرا کودکم قشقرق به پا می کند؟
از این پس، هر هفته در ستون روانشکافی به تحلیل روانشناسی یکی از چالشهای مهم و اساسی در مقاطع سنی و مهم زندگی از جمله کودکی، نوجوانی، جوانی، ازدواج، پدر…
ادامه مطلب سندرم حاد مغزی یا دلیریوم
حافظه و شناخت یکی از تواناییهایی است که در زندگی طبیعی فرد نقش موثری دارد و هرگونه اختلال در آن میتواند فرد را از روند طبیعی خارج کند.یکی از اختلالاتی…
ادامه مطلب شگردهای ساماندادن ذهن شلوغ
بدون دیدگاه
تفكر یكی از فرآیندهای عالی ذهن ماست و میتواند زندگی مان را هدایت كند. اگر ذهن شلوغ باشد باعث میشود سردرگم، آشفته و در نهایت دچار پراكندگی فكری شویم. پراكندگی…
ادامه مطلب وقتی استرس به جای خواب تان می افتد
هر فردی در زندگی خود مشکلاتی دارد و برای انجام امور زندگی خود با فراز و نشیبهای مختلف روبهرو میشود. افرادی که بسیار پرمشغله هستند، در ساعات بیداری ذهن آنها…
ادامه مطلب عادت به رفتار های عصبی را کنترل کنیم
آدمی وقتی با شرایط استرسآور روبهرو میشود واکنشهای متفاوتی از خود بروز میدهد. مثلا ممکن است وقتی عصبی میشوید یا استرس دارید، یک بسته بیسکویت را باز کنید و تا…
ادامه مطلب تاثیر شرایط بر انسان از دیدگاه مشاوره
اسکینر معتقد است که مسیر زندگی خود او بوسیله منابع محیطی تعیین شده است یعنی بوسیله تقویت های دوران کودکی که رویکرد او در مطالعه رفتاررا تحت نفوذ قرارداده اند…
ادامه مطلب چرا با دیگران سازش نداری؟
شخصیت به معنای الگوهای معینی از رفتار و شیوههای تفکر است که نحوه سازگاری شخص را با محیط تعیین میکند و تمام ویژگیهای فرد را دربر میگیرد. همه انسانها در…
ادامه مطلب