مسئولیت پذیری در روانشناسی یکی از مهمترین ویژگیهای هر فردی است و تاثیر بسیار زیادی در نوع نگرش دیگران نسبت به شخصیت و عملکرد فرد دارد. اگر در هر محیطی به عنوان فردی مسئولیتپذیر شناخته شوید، دیگران به گونهی دیگری بر روی شما حساب خواهند کرد و به بیان سادهتر دیگران بیشتر به شما اعتماد میکنند. این جلب اعتماد سبب کسب موفقیتهای بسیاری در زمینههای کاری و فردی خواهد شد. مورد اعتماد و دوست داشتنی هستند در خانواده، محل کار و اجتماع، مسئولیت پذیر بودن یک مزیت و به بیان بهتر یک امر بشدت ضروری به شمار میرود. مسئولیت پذیری در روانشناسی در ذات بسیاری افراد نهادینه شده و از کودکی نشانههایی از مسئولیت پذیری را به صورت خودجوش از خود نشان میدهند. اما این بدین معنا نیست که افرادی دیگر نمیتوانند از این ویژگی برخوردار شوند. بلکه کلیه انسانها با آموزشهای درست و اصولی به ویژه در دوران طفولیت میتوانند به افراد مسئولیت پذیری تبدیل شوند. بیمسئولیتی در روانشناسی را میتوان بهعنوان عدم تمایل افراد به قبول مسئولیتها توصیف کرد. ویژگی افراد بی مسئولیت اغلب در سبک زندگی جامعه گریز منعکس می شود، که در آن افراد به طور مداوم در انجام تعهدات خانوادگی، کاری، مدرسه و یا مالی شکست می خورند و نمی توانند یا نمی خواهند به وعده ها و توافقات چه برای خود یا دیگران عمل کنند. این نگرش بد ممکن است در جنبههای مختلف زندگی مانند موقعیتهای مالی، رفتار کاری و روابط با خانواده، دوستان و همکاران تجاری ظاهر شود. مسئولیت پذیری اجتماعی همه چیز به تصمیم آگاهانه خود شما برمیگردد. بنابراین، مقصر دانستن دیگران به دلیل اشتباهات خود کار صحیحی نیست. با این اوصاف، در ادامه چند نکته در مورد اینکه چگونه حس مسئولیت پذیری خود را تقویت کنید آورده شده است: بهانه تراشی نکنید /vc_column_text]مسئولیت پذیری در روانشناسی
ویژگی های مهم یک فرد مسئولیت پذیر:
جایگاه شغلی بهتری میگیرند
آرامش فکری و روانی دارند
قدرت حل مساله و ضریب هوشی بالاتری دارندچگونه فردی مسئولیت پذیر باشیم؟
عواقب عدم مسئولیت پذیری:
انواع مسئولیت پذیری چیست؟
مسئولیت پذیری شغلی
مسئولیت پذیری کارکنان در سازمان
مسئولیت پذیری در کار تیمیروشهای تقویت مسئولیت پذیری:
شکایت نکنید
امور مالی خود را مدیریت کنید
اتلاف وقت نکنید
ثابت قدم باشید
وظایف محوله را به طور کامل به پایان برسانید
حس قدرت خود را در خود افزايش دهيد.[
مسئولیت پذیری در روانشناسی
زندگی زناشویی در روانشناسی
بدون دیدگاه
زندگی زناشویی در روانشناسی! چارچوب زندگی زناشویی در ذهن هر کسی متفاوت است. انتظارات زوجین از زندگی مشترک با دیگر زوج ها یکی نیست. پس معنای ازدواج و زندگی زناشویی…
ادامه مطلب دروغگویی در روانشناسی
تعریف دروغگویی: دروغ، سخنی بر خلاف حقیقت است و دروغ گو کسی است که بر خلاف حقیقت، خبری می دهد . دروغ ادعای باطلی است که فرد، از روی عمد…
ادامه مطلب خیانت در روانشناسی
خیانت در روانشناسی مخالف وعده عمل کردن به نوعی که اعتماد طرف مقابل از بین برود، خیانت فضایی در جهت دروغ، فریب، پنهانکاری و سواستفادهگری فراهم میکند. این واژه در…
ادامه مطلب ترس در روانشناسی
ترس در روانشناسی حالتی است که به دلیل محرک مضر به وجود می آید. درواقع ترس احساسی طبیعی در ما انسان هاست. اگر انسان ها احساس ترس نمیکردند، نمیتوانستند در…
ادامه مطلب سلامت روان در روانشناسی
سلامت روان چیست؟ سلامت روان برخورداری از سلامت کلی در نحوه تفکر، تنظیم احساسات و کنترل رفتار است. گاهی اوقات افراد دچار اختلال قابل توجهی در این عملکردهای ذهنی میشوند.…
ادامه مطلب بدقولی در روانشناسی
افراد بدقولی در روانشناسی به تدریج اعتبار خود را در بین اطرافیان از دست میدهند و دیگر کسی روی قول و حرفشان حساب نمیکند. این افراد اگر از رفتار بقیه…
ادامه مطلب وابستگی در روانشناسی
انسان موجودی اجتماعی است. ما دوست داریم دیگران ما را تایید کنند. انسان در تایید دیگران احساس امنیت و حمایت را به دست می آورد. اما این تایید تا چه…
ادامه مطلب عزت نفس در روانشناسی
عزت نفس چیست؟ عزت نفس (Self-Esteem) همان حس ارزشمند درونی است که باعث داشتن زندگی شکوفا میشود. این حس میتواند باور توانمند بودن و انگیزه داشتن را در درون شما…
ادامه مطلب دوران بلوغ در روانشناسی
دوران بلوغ در روانشناسی! با نزدیک شدن کودکان به نوجوانی، بلوغ شروع می شود. تحولات دوران بلوغ از نظر اندازه، شکل و ترکیب بدن و همچنین سیستم ها و ساختار…
ادامه مطلب