تفكر یكی از فرآیندهای عالی ذهن ماست و میتواند زندگی مان را هدایت كند. اگر ذهن شلوغ باشد باعث میشود سردرگم، آشفته و در نهایت دچار پراكندگی فكری شویم. پراكندگی افكار میتواند باعث شود فرد نتواند امور زندگی خود را بهدرستی هدایت كند و احتمال دارد از اهداف و برنامههای واضح زندگی خود جا بماند. این افراد دچار اضطراب پنهان و خلق پایین هستند و تمركز آنها هنگام انجام كارها پایین است و از خودشان راضی نیستند. حالتهای متفاوتی در پراكندگی فكر به چشم میخورد: ممكن است فرد نتواند مشخص كند كه به چه چیز فكر میكرده و زمانی كه از او سؤال میپرسیم، میگوید فقط فكرم مشغول است و نمیدانم به برای اینكه بتوانید به افكار خودتان نظم بدهید، لازم است ابتدا مشخص شود دچار وسواس فكری هستید یا فقط مشغولیت ذهنی دارید.شگردهای ساماندادن ذهن شلوغ
افرادی كه دچار پراكندگی فكری هستند زمان را از دست میدهند و ممكن است در طول روز ساعتها غرق در افكار خود باشند و تا به خودشان میآیند، میبینند چند ساعت گذشته، اما هنوز هیچ كاری انجام ندادهاند. حتی فرد در جریان این
فكر كردنها ممكن است افكار خود را به زبان بیاورد و به اصطلاح با صدای بلند فكر كند یا با خودش حرف بزند و حتی ممكن است بعد از سپری شدن زمان سر خودش داد بزند و به مغزش بگوید متوقف شو، دیگر نمیخواهم فكر كنم!
چه چیزی فكر میكردم. گاهی نیز یك فكر تكراری و بعضا خطرناك یا مخرب به صورت مداوم در ذهن فرد مرور میشود و فرد را به خستگی روانی میرساند كه در این حالتها احتمال ابتلا به وسواس فكری بیشتر است، اما فقط با یك علامت نمیتوان وسواس فكری را تشخیص داد.
در صورت وسواس داشتن لازم است از درمانهای تركیبی استفاده شود و علاوه بر دارو درمانی از درمانهای روانشناختی نیز استفاده شود، اما چنانچه پراكندگی فكر دارید، لازم است با استفاده از روشهای شناختدرمانی، سبك زندگی خود را اصلاح و مشخص كنید نوع افكار شما درباره چه موضوعی است و چقدر میتوانید برای افكار خود راهكار بیابید یا برنامهریزی كنید و با دستهبندی افكارتان، عملكردتان را
بهبود دهید.
شگردهای ساماندادن ذهن شلوغ
همسرتان باید جذب خانواده تان شود
هدف از ازدواج، کسب آرامش ماندگار است و مسلما افراد زمانیکه تصمیم میگیرند ازدواج کنند هدفشان داشتن آرامش است. لازم است برای ایجاد و حفظ آرامش و سلامت روان از…
ادامه مطلب آداب تشویق و تنبیه فرزندان
خود کودک را مورد قضاوت قرار ندهید و به رفتار او بازخورد دهید. اول به کودک تذکر داده میشود و درصورتی که رفتار مخرب را تکرار کرد اقدام به تقویت منفی…
ادامه مطلب اختلال پانیك یا وحشتزدگی
یكی از اختلالات اضطرابی كه برخی افراد را درگیر خود میكند، حملات پانیك یا وحشتزدگی است. در حقیقت حمله اضطراب شدید همراه با احساس مرگ قریبالوقوع را اختلال وحشتزدگی مینامند.…
ادامه مطلب ترس کودک باید درمان شود
یکی از واکنشهایی که والدین را نگران میکند، ترسو بودن کودک است. خانوادهها تمایل دارند از کودک خود مراقبت کنند تا اتفاقی برای او نیفتد و در عین حال تمایل…
ادامه مطلب سردی عاطفی چطور به وجود می آید؟
خانواده، مهمترین رکن هر جامعه است و رابطه خوشایند و آرامبخش زن و شوهر نهتنها مناسبترین بستر رشد و شکوفایی و تعالی شخصیت آنها را فراهم میکند، بلکه چنین رابطهای…
ادامه مطلب سازگاری زناشویی
سازگاری زناشویی به حفظ سلامت روان فرد و خانواده و جامعه کمک میکند و وجود آن باعث میشود، بروز علائم بالینی و بیمارگون در افراد کاهش یابد. سازگاری عبارت است…
ادامه مطلب چرا احساس جاماندن و بدبختی میكنی؟
بسیاری از افراد برای زندگی خود برنامههای خاصی را دنبال میكنند. زمانهایی است كه فرد احساس میكند برنامههایش درست پیش نمیرود. همینطور مواقعی پیش میآید كه فرد خودش را با…
ادامه مطلب