خیانت در روانشناسی مخالف وعده عمل کردن به نوعی که اعتماد طرف مقابل از بین برود، خیانت فضایی در جهت دروغ، فریب، پنهانکاری و سواستفادهگری فراهم میکند. این واژه در روابط زناشویی و دوستی بسیار دیده شده است و نشاندهنده پیامهای تلخی است. خیانت به لحاظ لغوی به معنی پیمانشکنی، بیوفایی و زناکاری است، خیانت از بعد اجتماعی در بستر دزدی و نادرستی بررسی میشود. خیانت در رابطه زناشویی بدترین نوع خیانت است که در این موارد بسیاری افراد نیاز به یک مشاو خوب پیدا میکنند. خیانت میتواند زخمهای روحی در فرد به وجود آورد و سبب شود تا آرامش از بین برود. این آثار عبارت است از: شوک احساسی بطور کلی می توان گفت خیانت شامل موارد زیر است: خیانت جنسی خیانت احساسی خیانت مجازی خیلی مواقع دلایل خیانت در روانشناسی به دلیل خودخواهی بیش از حد افراد می باشد نه صرفا به قصد آسیب رساندن به دیگران. در بیشتر مواقع خیانت به این دلیل رخ می دهد که آنها به دیگران اهمیت نمی دهند و این بی اهمیت بودن دیگران ریشه در بی اهمیت بودن خود شخص در نگاه خودش دارد. از دیگر دلایل خیانت عبارتند از:
برای درمان خیانت باید اقداماتی را انجام دهید که مهم ترین این اقدامات به شرح زیر است: احساسات خود را بشناسید.
خیانت در روانشناسی
آثار خیانت چیست؟
احساس کمبود و غصه
پیش داوری های ناسالم
عزت نفس خدشه دار شده
خودناباوری
از دست دادن اعتماد و حس صداقت نسبت به همه چیز
و خشمرایج ترین انواع خیانت:
خیانت در روانشناسی جنسی بارز ترین نوع خیانت است. اگر با شخص دیگری به غیر از همسرتان رابطه جنسی داشته اید، این خیانت جنسی محسوب می شود و می تواند برای طرف خیانت دیده بسیار آزاردهنده باشد، زیرا رابطه جنسی آخرین شکل پیوند با کسی است.
خیانت احساسی را می توان دردناکتر از خیانت جنسی دانست، زیرا برخی از افراد این موضوع را بیشتر از رابطه جنسی شریک خود با شخص دیگر آزاردهنده می دانند. خیانت احساسی بدین معناست که دیگر شریک زندگی خود را دوست ندارید و این برای شخصی که زمانی دوستش داشته اید، بسیار دردناک است.
تبادل پیام های عاشقانه یا حتی تصاویر برهنه از طریق رسانه های اجتماعی نیز می تواند خیانت تلقی شود، حتی اگر طرف مقابل را از نزدیک ندیده باشید.دلایل خیانت:
نیازهای عاطفی برآورده نشده
نارضایتی جنسی
فقدان عشق و احترام
مشکلات روحی و روانیدرمان خیانت:
در برابر حس انتقام جویی مقاومت کنید.
به خودتان فرصت دهید.
با یک فرد قابل اعتماد صحبت کنید.
همه ابعاد خیانت را بررسی کنید.
عمق رابطه را بررسی کنید.
مدتی تامل کنید.
خیانت در روانشناسی
رضایت در روانشناسی
بدون دیدگاه
معنای رضایت و رضایتمندی در زندگی: رضایت حالتی هیجانی است که با رسیدن به یک هدف پدید می آید. رضایتمندی احساس فرد در مورد یک عملکرد می باشد، هر فردی…
ادامه مطلب افکار پوچ در روانشناسی
افکار پوچ چیست؟ پوچی، احساسی است و زمانی رخ می دهد که انسان در برابر معنای زندگی با خلا مواجه می شود. منظور از بی انگیزگی یا احساس پوچی، از…
ادامه مطلب ترس در روانشناسی
ترس در روانشناسی حالتی است که به دلیل محرک مضر به وجود می آید. درواقع ترس احساسی طبیعی در ما انسان هاست. اگر انسان ها احساس ترس نمیکردند، نمیتوانستند در…
ادامه مطلب امیدواری در روانشناسی
تعریف امید: امید یک نگرش ذهنی و عاطفی است که بر اساس حس موفقیت و برنامهریزی برای دستیابی به این اهداف تعیین شده است. در تعریف دیگر امید به معنای…
ادامه مطلب افسردگی در روانشناسی
افسردگی چیست؟ افسردگی یک بیماری شایع و جدی پزشکی است که بر احساسات، طرز تفکر و نحوه انجام اعمال روزانه فرد تأثیر منفی میگذارد. افسردگی باعث احساس غم و اندوه…
ادامه مطلب مسئولیت پذیری در روانشناسی
مسئولیت پذیری در روانشناسی یکی از مهمترین ویژگیهای هر فردی است و تاثیر بسیار زیادی در نوع نگرش دیگران نسبت به شخصیت و عملکرد فرد دارد. اگر در هر محیطی…
ادامه مطلب بدبینی در روانشناسی
تعریف بدبینی: بدبینی به معناى سوء ظن، بدخیالى، خیال و اندیشه بد داشتن درباره کسى است. به عبارت دیگر، بدگمانى آن است که انسان، درباره رفتار و گفتار دیگران، افکار…
ادامه مطلب هیجان در روانشناسی
هیجان چیست؟ هیجان در روانشناسی معمولاً به احساسها و واکنشهای عاطفی گفته میشود. با توجه به این تعریف، هیجان چیزی است که در درون افراد و در ابعاد گوناگون شکل…
ادامه مطلب دروغگویی در روانشناسی
تعریف دروغگویی: دروغ، سخنی بر خلاف حقیقت است و دروغ گو کسی است که بر خلاف حقیقت، خبری می دهد . دروغ ادعای باطلی است که فرد، از روی عمد…
ادامه مطلب