خیانت در روانشناسی مخالف وعده عمل کردن به نوعی که اعتماد طرف مقابل از بین برود، خیانت فضایی در جهت دروغ، فریب، پنهانکاری و سواستفادهگری فراهم میکند. این واژه در روابط زناشویی و دوستی بسیار دیده شده است و نشاندهنده پیامهای تلخی است. خیانت به لحاظ لغوی به معنی پیمانشکنی، بیوفایی و زناکاری است، خیانت از بعد اجتماعی در بستر دزدی و نادرستی بررسی میشود. خیانت در رابطه زناشویی بدترین نوع خیانت است که در این موارد بسیاری افراد نیاز به یک مشاو خوب پیدا میکنند. خیانت میتواند زخمهای روحی در فرد به وجود آورد و سبب شود تا آرامش از بین برود. این آثار عبارت است از: شوک احساسی بطور کلی می توان گفت خیانت شامل موارد زیر است: خیانت جنسی خیانت احساسی خیانت مجازی خیلی مواقع دلایل خیانت در روانشناسی به دلیل خودخواهی بیش از حد افراد می باشد نه صرفا به قصد آسیب رساندن به دیگران. در بیشتر مواقع خیانت به این دلیل رخ می دهد که آنها به دیگران اهمیت نمی دهند و این بی اهمیت بودن دیگران ریشه در بی اهمیت بودن خود شخص در نگاه خودش دارد. از دیگر دلایل خیانت عبارتند از:
برای درمان خیانت باید اقداماتی را انجام دهید که مهم ترین این اقدامات به شرح زیر است: احساسات خود را بشناسید.
خیانت در روانشناسی
آثار خیانت چیست؟
احساس کمبود و غصه
پیش داوری های ناسالم
عزت نفس خدشه دار شده
خودناباوری
از دست دادن اعتماد و حس صداقت نسبت به همه چیز
و خشمرایج ترین انواع خیانت:
خیانت در روانشناسی جنسی بارز ترین نوع خیانت است. اگر با شخص دیگری به غیر از همسرتان رابطه جنسی داشته اید، این خیانت جنسی محسوب می شود و می تواند برای طرف خیانت دیده بسیار آزاردهنده باشد، زیرا رابطه جنسی آخرین شکل پیوند با کسی است.
خیانت احساسی را می توان دردناکتر از خیانت جنسی دانست، زیرا برخی از افراد این موضوع را بیشتر از رابطه جنسی شریک خود با شخص دیگر آزاردهنده می دانند. خیانت احساسی بدین معناست که دیگر شریک زندگی خود را دوست ندارید و این برای شخصی که زمانی دوستش داشته اید، بسیار دردناک است.
تبادل پیام های عاشقانه یا حتی تصاویر برهنه از طریق رسانه های اجتماعی نیز می تواند خیانت تلقی شود، حتی اگر طرف مقابل را از نزدیک ندیده باشید.دلایل خیانت:
نیازهای عاطفی برآورده نشده
نارضایتی جنسی
فقدان عشق و احترام
مشکلات روحی و روانیدرمان خیانت:
در برابر حس انتقام جویی مقاومت کنید.
به خودتان فرصت دهید.
با یک فرد قابل اعتماد صحبت کنید.
همه ابعاد خیانت را بررسی کنید.
عمق رابطه را بررسی کنید.
مدتی تامل کنید.
خیانت در روانشناسی
خشونت در روانشناسی
بدون دیدگاه
خشونت چیست؟ خشونت به معنای پاسخ نادرست به ناکامی ها و شکست های زندگی است. خشونت به همراه احساس خشم شدید بروز پیدا میکند. هرگونه رفتاری که با هدف وارد…
ادامه مطلب پشیمانی در روانشناسی
احساس پشیمانی چیست؟ پشیمانی احساسی است که بیشتر انسانها در زندگی تجربه میکنند. احساس پشیمانی میتواند نشاندهنده ندامت از انجام یک عمل یا انجامندادن آن باشد. پشیمانی میتواند نشانه خوبی…
ادامه مطلب فحاشی در روانشناسی
تعریف فحاشی: در معنای عامیانه کلمه فحاشی، به معنای دشنام و بددهنی است. فحاشی عبارت است از اینکه کسی نسبت به اشخاص دیگری ناسزا یا الفاظ رکیک و فحش دهد…
ادامه مطلب خودکشی در روانشناسی
خودکشی در روانشناسی!زمانی اتفاق می افتد که افراد با هدف پایان دادن به زندگیشان به طور مستقیم به خود آسیب میرسانند که این عمل منجر به مرگ آنها میشود. اصطلاح…
ادامه مطلب روابط عاطفی در روانشناسی
روابط عاطفی از نظر عموم مردم یعنی رابطه زن و شوهر، اما در روانشناسی به آن محدود نمیشود. رابطه عاشقانه تنها بخشی از رابطه عاطفی است. هر نوع رابطهای که…
ادامه مطلب وسواس در روانشناسی
وسواس در روانشناسی نوعی اختلال است که ذهن و رفتار فرد را طوری درگیر می کند که تمام امور روزانه او را تحت تاثیر قرار می دهد و از انجام…
ادامه مطلب مشاوره تحصیلی
مشاوره تحصیلی چیست؟ منظور از مشاوره تحصیلی ارائه اطلاعات لازم برای افزایش موفقیت تحصیلی است. مشاوره تحصیلی برای دانش آموزان و دانشجویان مفید است. خصوصا افرادی که قصد موفقیت در…
ادامه مطلب ترک اعتیاد در روانشناسی
ترک اعتیاد در روانشناسی!هنگامی که فرد نمیتواند یک عادت رفتاری را کنار بگذارد و یا یک مادهی خاص را مصرف نکند، دچار اعتیاد شده است. اعتیاد آسیبهای جسمی و روانی…
ادامه مطلب امیدواری در روانشناسی
تعریف امید: امید یک نگرش ذهنی و عاطفی است که بر اساس حس موفقیت و برنامهریزی برای دستیابی به این اهداف تعیین شده است. در تعریف دیگر امید به معنای…
ادامه مطلب