ورود و تداوم یک رابطه اشتباه
برخی افراد از لحاظ فکری ممکن است نسبت به تنها ماندن ترس بیش از حد داشته باشند و بهدنبال ترس از تنها نماندن، وارد روابط غلط بشوند. در واقع برخی افراد با اینکه از طرف مقابل خود شناخت دارند و با مشکلات شخصیتی و رفتارهای نامطلوب و بیماریهای روانشناختی عمیق فرد درگیر هستند اما خودشان را فریب میدهند و با انکار کردن وجود مشکل به رابطه اشتباه خود ادامه میدهند. علت این موضوع علاوه بر دلبستگی و وابستگی، میتواند ترس از تنهایی و ترس از رها شدن یا ترس از مورد تایید نبودن باشد.
وقتی رابطهای بین دو نفر شکل میگیرد، تعهد در زمینههای مختلف، درک متقابل و احترام جزو اصول اصلی یک رابطه است و چنانچه فردی در روابط خود با طرف مقابل در هفته چندبار دعوا و ناراحتی و زد و خورد دارد، در نتیجه این را میتوان رابطهای بیمارگون و نیازمند مداخله درنظر گرفت و لازم است تا در زوجدرمانی شرکت کنند یا در صورت لزوم به ادامه خاتمه دهند.
برخی افراد از ابتدای شروع یک رابطه آگاهی دارند که وارد رابطه نادرستی شدهاند اما دلایل روانشناختی و مشکلات شخصیتی باعث میشود این رابطه را انتخاب کنند یا ادامه دهند. در نتیجه ابتدا لازم است تا خود فرد مورد ارزیابی بالینی قرار بگیرد و پس از خودشناسی به بررسی معیارهای خود برای انتخاب بپردازد و خط قرمزها و اصول خود را برای انتخاب یک همراه در نظر بگیرد تا احتمال انتخاب شایسته و کارآمد را افزایش دهد.
رابطه اشتباه میتواند باعث سرخوردگی انسان شود. افراد بعد از تمام کردن آن دچار افسردگی میشوند زیرا انتخابه خودشان بوده و در این انتخاب دچار اشتباهاتی شده تند که صدمه دیده اند و شروع میکنند به سرزنش کردن خودشان که چرا باعث شدند این اتفاق بیوفت حتی در مواردی به مرز خودکشی نیز میرسند. این افراد سریعا باید به روانشناس مراجعه کنند.