در زندگی همه انسانها تغییرات مختلفی صورت میگیرد كه باعث ازبینرفتن تعادل و توازن و کنترل روان زندگی آنها میشود. برخی تغییرات مقطعی هستند (مانند، تعطیلی مشاغل و سفرها و ارگانها و مدارس برای پیشگیری از انتشار ویروس كرونا) و برخی تغییرات دائمی هستند مانند سوگ و از دست دادنها ناتوانی در پذیرش شرایط است كه میتواند باعث شود فرد دچار سردرگمی، بلاتكلیفی، اضطراب، نگرانی و احساس عدم كنترل داشته باشد. این كه تا چه اندازه بر اتفاقات زندگی خودكنترل داریم، عاملی است كه موجب تمایز ما از یكدیگر میشود و آنچه باید به آن توجه داشت، توانایی مقابله با تغییر و پذیرش شرایط است. پذیرش به این معنا نیست كه فرد دست از فعالیت و تلاش یا هدف خود بردارد و تسلیم شود، بلكه به این معناست كه فرد تغییرات را میپذیرد و تلاش میكند بر اساس شرایط موجود از راهكارهای دیگری استفاده كند یا صبور بودن را تمرین كند و كارها و امور جایگزین را به كار ببرد. در مورد والدین یكی از نگرانیها شیوه درسخواندن و یادگیری مطالب درسی فرزندشان است كه باعث میشود احساس كنند به لحاظ تحصیلی فرزندشان با مشكلی بسیار جدی روبهرو شده است. در صورتی كه راههای جایگزین و استفاده از برنامههای غیرحضوری و البته در شرایط بدون تنش و بدون سرزنش، میتواند مفید باشد. این كه ما بتوانیم کنترل روان داشته باشیم و در این شرایط كنار فرزندانمان قرار بگیریم و آنها را با پذیرش شرایط و تغییر همراهی كنیم، بسیار مهم است. همچنین باید توجه داشته باشیم كه از مقوله «پذیرش» و «كنترل» در شرایط دشوار استفاده كنیم. برای شرایط فعلی لازم است ابتدا برنامهای جدید و متناسب با شرایط برای خودمان و فرزندانمان در نظر بگیریم و با استفاده از مدیریت زمان و برنامههای متناسب با شرایط زندگیمان، ادامه روند آموزشی را كنترل كنیم. باید در نظر داشته باشیم استرس و اضطراب خود را به فرزندمان منتقل نكنیم و با توجه به زمانی كه در اختیار داریم، با فرزندمان در انجام امور آموزشی همراه باشیم و بسیار مهم است كه فضای خانه با جملات سرزنشی و اعتراضی نسبت به تغییر جدید همراه نباشد.كنترل روان خود را از دست ندهید !
در شرایط فعلی علاوه بر نگرانی ناشی از ابتلا به بیماری، یكی از مسائل دیگری كه در سطح جامعه رخ داده است،
كنترل روان خود را از دست ندهید !
کودکانی با رشد غیر طبیعی
یکی از اتفاقات مهم زندگی، والد شدن است و خانوادهها پس از این که صاحب فرزند میشوند، روند رشد فرزند خود را کنترل میکنند. بین افرادی که با آنها گفتوگو میکنم،…
ادامه مطلب هنر مدیریت عوامل تنشزا در زندگی
همه انسانها در زندگی خود استرس را تجربه میكنند و با آن روبهرو میشوند. استرس یا فشار روانی پدیدهای جهانی است كه عبارت است از پاسخ فیزیولوژی بدن به هر…
ادامه مطلب استرس آغاز سال تحصیلی
با آغاز سال تحصیلی و شروع مدارس، نوع و سبک زندگی دانشآموزان تغییر میکند و از جهات مختلف نیاز به آمادگی دارند. برخی از دانشآموزان زمانی که سال تحصیلی آغاز…
ادامه مطلب پارافیلیا یا انحراف جنسی
درصد اندکی از جمعیت، دچار اختلالات انحراف جنسی هستند و وجود این اختلال باعث میشود احساس ناامنی و ترس در مردم یک جامعه ایجاد شود. در میان موارد شناخته شده…
ادامه مطلب کنترل رفتار آسیب زای نوجوان
خانوادهها در مورد فرزند خود مراقبتهای خاصی را بهکار میبرند و نگرانیهای آنها با افزایش سن فرزندشان افزایش مییابد. اما با همه مراقبتهایی که دارند بارها با نوجوانانی برخورد میکنیم…
ادامه مطلب دست کجی در كودكان
رفتار ضداجتماعی به رفتاری گفته میشود كه بر اثر اختلال روانی ایجاد نمیشود و شامل اعمال زیادی است كه موجب نقض حقوق دیگران میشود، مانند رفتارهای پرخاشگرانه، اعمال پنهانی، دروغگویی،…
ادامه مطلب