در زندگی همه انسانها تغییرات مختلفی صورت میگیرد كه باعث ازبینرفتن تعادل و توازن و کنترل روان زندگی آنها میشود. برخی تغییرات مقطعی هستند (مانند، تعطیلی مشاغل و سفرها و ارگانها و مدارس برای پیشگیری از انتشار ویروس كرونا) و برخی تغییرات دائمی هستند مانند سوگ و از دست دادنها ناتوانی در پذیرش شرایط است كه میتواند باعث شود فرد دچار سردرگمی، بلاتكلیفی، اضطراب، نگرانی و احساس عدم كنترل داشته باشد. این كه تا چه اندازه بر اتفاقات زندگی خودكنترل داریم، عاملی است كه موجب تمایز ما از یكدیگر میشود و آنچه باید به آن توجه داشت، توانایی مقابله با تغییر و پذیرش شرایط است. پذیرش به این معنا نیست كه فرد دست از فعالیت و تلاش یا هدف خود بردارد و تسلیم شود، بلكه به این معناست كه فرد تغییرات را میپذیرد و تلاش میكند بر اساس شرایط موجود از راهكارهای دیگری استفاده كند یا صبور بودن را تمرین كند و كارها و امور جایگزین را به كار ببرد. در مورد والدین یكی از نگرانیها شیوه درسخواندن و یادگیری مطالب درسی فرزندشان است كه باعث میشود احساس كنند به لحاظ تحصیلی فرزندشان با مشكلی بسیار جدی روبهرو شده است. در صورتی كه راههای جایگزین و استفاده از برنامههای غیرحضوری و البته در شرایط بدون تنش و بدون سرزنش، میتواند مفید باشد. این كه ما بتوانیم کنترل روان داشته باشیم و در این شرایط كنار فرزندانمان قرار بگیریم و آنها را با پذیرش شرایط و تغییر همراهی كنیم، بسیار مهم است. همچنین باید توجه داشته باشیم كه از مقوله «پذیرش» و «كنترل» در شرایط دشوار استفاده كنیم. برای شرایط فعلی لازم است ابتدا برنامهای جدید و متناسب با شرایط برای خودمان و فرزندانمان در نظر بگیریم و با استفاده از مدیریت زمان و برنامههای متناسب با شرایط زندگیمان، ادامه روند آموزشی را كنترل كنیم. باید در نظر داشته باشیم استرس و اضطراب خود را به فرزندمان منتقل نكنیم و با توجه به زمانی كه در اختیار داریم، با فرزندمان در انجام امور آموزشی همراه باشیم و بسیار مهم است كه فضای خانه با جملات سرزنشی و اعتراضی نسبت به تغییر جدید همراه نباشد.كنترل روان خود را از دست ندهید !
در شرایط فعلی علاوه بر نگرانی ناشی از ابتلا به بیماری، یكی از مسائل دیگری كه در سطح جامعه رخ داده است،
كنترل روان خود را از دست ندهید !
اختلال پانیك یا وحشتزدگی
بدون دیدگاه
یكی از اختلالات اضطرابی كه برخی افراد را درگیر خود میكند، حملات پانیك یا وحشتزدگی است. در حقیقت حمله اضطراب شدید همراه با احساس مرگ قریبالوقوع را اختلال وحشتزدگی مینامند.…
ادامه مطلب قبل از مادر شدن باید بدانید
تولد فرزند یکی از مسائلی است که زندگی زوج را وارد مرحلهای خاص و جدید میکند و لازم است زوجها قبل از پدر و مادر شدن از لحاظ روحی، روانی،…
ادامه مطلب از کودک آزاری جسمی چه می دانید؟
یکی از پدیدههای شیرین، تولد فرزند است که برای خانوادهها تغییر بزرگی محسوب میشود. والدین به نوعی اختیار کودک خود را دارند و مراقبت و تربیت کودک جزو وظایف آنهاست.…
ادامه مطلب SMS
SMS ( short message service ) یا همان پیام کوتاه ( اس . ام . اس ) امکانی است که توسط آن می توان پیام نوشتاری و یا عکس…
ادامه مطلب بازی روانی
انسان، موجودی اجتماعی است و نیاز به برقراری رابطه با اطرافیانش دارد و لازمه زندگی موفق، برخورداری از مهارت رابطه موفق و کارآمد است. انسانها در زندگی خود، به شیوههای…
ادامه مطلب چالش سوگواری بعد از شكست از كرونا
اكنون در تمام جهان انسانها درگیر از سوگواری بعد از کرونا و از دست دادن عزیزانی هستند كه به دلیل ابتلا به ویروس كووید ــ 19 جان خود را از…
ادامه مطلب حرکت های تکراری کودک نشانه چیست ؟
کودکان در فرآیند رشد، رفتارهایی از خود نشان میدهند که ممکن است ابتدا در نظر دیگران بامزه باشد. بخش زیادی از حرکاتی که در کودک دیده میشود طبیعی است، اما…
ادامه مطلب