بحران روانی چیست؟

بحران روانی چیست؟

ساعات مطب : 8 الی 17

بحران روانی چیست؟

انسان‌ها در زندگی خود اتفاقات مختلفی را تجربه می‌کنند و احتمالا با بحران نیز روبه‌رو می‌شوند. بحران تصور یا تجربه یک رویداد یا یک وضعیت است که به‌عنوان موضوع غیرقابل‌کنترل و غیرقابل‌تحمل در‌نظر گرفته می‌شود و فشار و نوسانی که فرد تجربه می‌کند غالبا بیشتر از توان روانی و مکانیسم‌های مقابله‌ای فرد است. بحران روانی نیز یکی از انواع بحران است.

همچنین بحران را غالبا به وضعیت‌های ناگهانی و غیر‌قابل‌پیش‌بینی می‌گویند؛ مانند حوادث و بلايای طبیعی، زلزله، سیل، تصادف، جنگ، قربانی تجاوز و جرم بودن و همچنین برخی از اتفاقات و شرایط زندگی انسان نیز به‌عنوان بحران در‌نظر گرفته می‌شود که برخی از آنها عبارتند از، سوگ و از‌دست دادن، طلاق، بحران‌های دوران رشد (بلوغ، میانسالی)، از دست دادن شغل، شکست مالی، شکست تحصیلی و‌…

بحران‌ها می‌تواند گذرا و موقتی یا بلند‌مدت باشد و باید توجه داشت که در هر حالت با عواقب روانی همراه خواهد بود زیرا بحران باعث می‌شود فرد در روند عادی زندگی روزمره خود با تغییر روبه‌رو شود و این تغییرات اغلب باعث ازبین رفتن آرامش و تسلط فرد می‌شود.

برخی از نشانه‌های بحران روانی عبارتند از: تغییر در الگوی خواب بی‌خوابی یا پرخوابی یا خواب آشفته، بی‌قراری و نا‌آرامی، حذف برنامه‌های عادی زندگی، تغییر در عملکرد فردی، خانوادگی، شغلی، تحصیلی، تغییر در اشتها و‌…

انسان‌ها واکنش‌های خود را در مقابل بحران به شیوه‌های متفاوتی بروز می‌دهند و همچنین توان مقابله‌ای افراد در مقابل اتفاقات یکسان، متفاوت است و برخی ممکن است بسیار آسیب‌پذیر باشند.

برای مداخله در بحران لازم است تا سن و جنسیت و نوع بحران فرد حتما ارزیابی شود و سپس مداخلات درمانی صورت گیرد. حتما باید در‌نظر گرفت که لزوما سپری ‌شدن زمان به‌معنای التیام کامل نیست، بلکه در برخی از بحران‌هایی که فرد تجربه کرده است، ممکن است نیاز باشد تا فرد درمان‌های پس از آسیب و التیام‌بخش روانی و مهارت‌های مقابله‌ای و بازیابی را یاد بگیرد.

پ

ترس کودک باید درمان شود

یکی از واکنش‌هایی که والدین را نگران می‌کند، ترسو بودن کودک است. خانواده‌ها تمایل دارند از کودک خود مراقبت کنند تا اتفاقی برای او نیفتد و در عین حال تمایل…
ادامه مطلب
keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته