افکار پوچ چیست؟
پوچی، احساسی است و زمانی رخ می دهد که انسان در برابر معنای زندگی با خلا مواجه می شود. منظور از بی انگیزگی یا احساس پوچی، از دست دادن علاقه به جنبههای مختلف زندگی مانند انجام فعالیتهای روزانه یا تعامل با دیگران است که میتواند بر میزان توانایی در حفظ شغل، حفظ روابط و لذت بردن از زندگی تأثیر بگذارد.
دلایل احساس پوچی:
علت احساس پوچی در زندگی میتواند بسته به هر شخص و شریط و اتفاقاتی که از سر گذرانده متفاوت باشد. اما به طور کلی میتوان دلایل پوچی عبارت اند از:
قرار گرفتن در موقعیتهای استرسزا و فشار روانی:
قرار گرفتن در شرایط تنشزا و استرسآور میتواند با کمبود انرژی و احساس خلا و پوچی در زندگی همراه باشد. این موقعیت استرسزا میتواند هر چیزی را در برگیرد.
اعتیاد به مواد مخدر و الکل:
در بسیاری از موارد مصرف مخدرها و الکل احساس پوچی را در فرد به وجود میآورند. بنابراین بسیاری از افرادی که به الکل و مخدرها اعتیاد پیدا میکنند، احساساتی مانند احساس پوچی در زندگی را تجربه میکنند.
اضطراب و افسردگی:
افسردگی بیش از آنکه با احساس غم و اندوه مداوم درونی بروز کند، با احساس پوچی و ناامیدی، بیانگیزگی و عدم علاقه به انجام فعالیتها همراه است.
قرار گرفتن در معرض خبرهای بد:
در بسیاری از موارد قرار گرفتن مداوم در معرض اخبار بد و رسانهها این احساس پوچی در زندگی را به وجود میآورد و تشدید میکند.
ابتلا به بیماریهای سخت و صعبالعلاج جسمی
گاهی وجود یک بیماری جسمی میتواند احساس خلاء در زندگی را به وجود آورد و فرد را با حالتی از ناامیدی و بیانگیزگی روبهرو کند.
چگونه با احساس پوچی مبارزه کنیم؟
درک این که زندگی چه معنایی دارد بسیار مهم است.
احساس پوچی خود را بپذیرید و به آن اقرار کنید.
هر روز برای خودتان وقت بگذارید.
احساسات کنونیتان را جستجو کنید.
احساس پوچیتان را کشف کنید.