اختلالات روانی در روانشناسی یا بیماریهای روانی اصطلاح کلی برای گروهی از بیماریها محسوب میشود که ممکن است شامل علائمی باشند که بر تفکر، ادراک، احساس، خلق و خو و رفتار فرد تأثیرگذار هستند. این علائم، میتواند به صورت گاه به گاه یا طولانی مدت مزمن مشاهده شوند و بر عملکرد روزانه و توانایی ارتباط فرد با دیگران تأثیرگذار باشند. سایر بیماریها، از جمله مشکلات مربوط به خواب و بسیاری از بیماریهای زوال عقل ، از جمله آلزایمر ، به دلیل درگیری مغزی ، به عنوان بیماریهای روانی طبقهبندی میشوند. اختلالات روانی باید تحت کنترل یک روانشناس خوب باشد تا بتواند آن را به تدریج درمان کند. هیچ دلیل واحدی برای بروز اختلالات روانی در روانشناسی وجود ندارد. تعدادی از عوامل ، میتوانند در خطر ابتلا به بیماری روانی نقش داشته باشند، مانند: تجربیات زندگی از جمله استرس یا سابقهی تجاوز جسمی یا جنسی ، به خصوص اگر در دوران کودکی اتفاق افتاده باشد، ژنها و سابقهی خانوادگی فرد، عوامل بیولوژیکی مانند عدم تعادل شیمیایی در مغز، آسیب مغزی بر اثر ضربه، مصرف الکل یا مواد مخدر به صورت تفریحی، قرار گرفتن مادر در معرض ویروسها یا مواد شیمیایی سمی در دوران بارداری، داشتن بیماری جدی پزشکی مانند سرطان، احساس تنهایی یا انزوا و… بسیاری از اختلالات روانی، با تظاهرات بالینی مختلف بروز مییابند که به طورکلی به صورت ترکیبی از افکار، ادراک، عواطف، رفتار و روابط غیرعادی با دیگران مشخص میشوند. شرایط مختلفی وجود دارد که به عنوان بیماری اختلال روانی شناخته میشوند. رایج ترین اختلالات روانی عبارتند از: اختلالات اضطرابی نشانه ها و علائم بیماری روانی در روانشناسی بسته به اختلال، شرایط و سایر عوامل میتواند متفاوت باشد. علائم بیماری روانی میتواند بر احساسات، افکار و رفتارها تأثیر بگذارد. نمونههایی از علائم و نشانهها عبارتند از: احساس غمگینی یا ناراحتی گاهی اوقات علائم یک اختلال سلامت روان به صورت مشکلات جسمی مانند درد معده، کمر درد، سردرد یا سایر دردهای غیر قابل توضیح ظاهر میشود. حوزه سلامت روان پیچیده و متنوع است و هیچ بهترین پزشکی برای درمان انواع اختلالات روانی وجود ندارد زیرا بهترین ارائه دهنده برای افراد مبتلا به اختلال سلامت روان به نیازها و ترجیحات خاص او و همچنین نوع و شدت بیماری آنها بستگی دارد. همچنین ممکن است یک فرد از کار با تیمی از ارائه دهندگان سلامت روان مانند روانپزشک و درمانگر برای دریافت رویکردی هماهنگ و جامع برای مراقبت از خود بهره مند شود.
اختلالات روانی در روانشناسی
علت بروز اختلالات روانی:
رایج ترین اختلالات روانی:
اختلالات خلقی
اختلالات روان پریشی
اختلالات اشتها
اختلالات سوء مصرف مواد
اختلالات شخصیتی
اختلال وسواس فکری-اجباری
اختلالات مرتبط با تروما
زوال عقل
اختلالات رشدیعلائم بیماری های روانی:
تفکر آشفته یا کاهش توانایی تمرکز
ترس یا نگرانی بیش از حد
احساس گناه شدید
تغییرات خلقی شدید از اوج و پایین
کناره گیری از دوستان و فعالیتها خستگی قابل توجه
انرژی کم یا مشکلات خواب
جدا شدن از واقعیت (هذیان)
پارانویا یا توهم
ناتوانی در کنار آمدن با مشکلات یا استرسهای روزانه
مشکل در درک و ارتباط با موقعیتها و افراد
مشکلات مصرف الکل یا مواد مخدر
تغییرات عمده در عادات غذایی و میل جنسی
خشم بیش از حد
خصومت یا خشونت
تفکر خودکشیدرمان انواع اختلالات روانی:
اختلالات روانی در روانشناسی
وابستگی در روانشناسی
بدون دیدگاه
انسان موجودی اجتماعی است. ما دوست داریم دیگران ما را تایید کنند. انسان در تایید دیگران احساس امنیت و حمایت را به دست می آورد. اما این تایید تا چه…
ادامه مطلب مشاوره تحصیلی
مشاوره تحصیلی چیست؟ منظور از مشاوره تحصیلی ارائه اطلاعات لازم برای افزایش موفقیت تحصیلی است. مشاوره تحصیلی برای دانش آموزان و دانشجویان مفید است. خصوصا افرادی که قصد موفقیت در…
ادامه مطلب زندگی زناشویی در روانشناسی
زندگی زناشویی در روانشناسی! چارچوب زندگی زناشویی در ذهن هر کسی متفاوت است. انتظارات زوجین از زندگی مشترک با دیگر زوج ها یکی نیست. پس معنای ازدواج و زندگی زناشویی…
ادامه مطلب رضایت در روانشناسی
معنای رضایت و رضایتمندی در زندگی: رضایت حالتی هیجانی است که با رسیدن به یک هدف پدید می آید. رضایتمندی احساس فرد در مورد یک عملکرد می باشد، هر فردی…
ادامه مطلب بدقولی در روانشناسی
افراد بدقولی در روانشناسی به تدریج اعتبار خود را در بین اطرافیان از دست میدهند و دیگر کسی روی قول و حرفشان حساب نمیکند. این افراد اگر از رفتار بقیه…
ادامه مطلب حسادت در روانشناسی
تعریف حسادت: حسادت احساسی است که در درون همه افراد وجود دارد ولی برخی آن را به سطح آورده و به آن بها میدهند تا جایی که گاهی رفتار فرد…
ادامه مطلب امیدواری در روانشناسی
تعریف امید: امید یک نگرش ذهنی و عاطفی است که بر اساس حس موفقیت و برنامهریزی برای دستیابی به این اهداف تعیین شده است. در تعریف دیگر امید به معنای…
ادامه مطلب افکار پوچ در روانشناسی
افکار پوچ چیست؟ پوچی، احساسی است و زمانی رخ می دهد که انسان در برابر معنای زندگی با خلا مواجه می شود. منظور از بی انگیزگی یا احساس پوچی، از…
ادامه مطلب فحاشی در روانشناسی
تعریف فحاشی: در معنای عامیانه کلمه فحاشی، به معنای دشنام و بددهنی است. فحاشی عبارت است از اینکه کسی نسبت به اشخاص دیگری ناسزا یا الفاظ رکیک و فحش دهد…
ادامه مطلب