احساس پشیمانی چیست؟
پشیمانی احساسی است که بیشتر انسانها در زندگی تجربه میکنند. احساس پشیمانی میتواند نشاندهنده ندامت از انجام یک عمل یا انجامندادن آن باشد. پشیمانی میتواند نشانه خوبی باشد از اینکه یک فرد موفق به شناخت و درک از انجام عملی شده که آن رفتار و عملکرد اشتباه بوده اما گاهی نیز ممکن است برخی از افراد پشیمانیشان به دلیل شناخت اشتباه صورت بگیرد یا اینکه بیشازحد در احساس تلخ ناشی از پشیمانی بمانند.
راه های ازبین بردن احساس پشیمانی:
از اشتباهات خود بگذرید
هرکسی ممکن است اشتباه کند
سعی کنید از اشتباهات درس بگیرید
احساس پشیمانی خود را انکار نکنید
توانایی های خود را باور داشته باشید تا بتوانید رشد کنید
طرز فکر خود را تغییر دهید
به خودتان فرصت کافی بدهید تا بتوانید احساسات خود را تحلیل کنید
آیا با بالا رفتن سن احساس پشیمانی تغییر میکند؟
افراد جوانتر با انتخابهای مکرر و طیف وسیعتری از تصمیمات که باید اتخاذ شود، روبرو میشوند که منجر به احتمال پشیمانی بیشتر میگردد. محققان به این نتیجه رسیدند که سالمندان بهندرت تصمیمات منجر به پشیمانی اتخاذ میکنند که محور آن اقدامات شخصی باشد.
انواع پشیمانی در زندگی:
پشیمانی از کارهای انجام نشده:
کارهایی که ما انجامشان نداده ایم مانند تمام کردن دانشگاه، شروع کردن یک بیزینس یا درخواست دوستی از یک شخص خاص.
پشیمانی از کارهایی که صورت گرفته اند:
کارهایی که ما آرزرو می کنیم که کاش انجامشان نداده بودیم مانند رانندگی هنگامی که حال خوشی نداشته ایم، خیانت کردن به همسر یا رفتار هایی بد با شخصی که به شدت برای ما عزیز بوده است.
ارتباط سلامت روان و پشیمانی:
حتی اگر پشیمانی تغییرات مثبتی در زندگی فرد ایجاد کند، معمولاً منجر به غمگین شدن افراد خواهد شد. پشیمانی ممکن است منجر به موارد زیر شود:
سوگیری در تصمیم گیری که منجر به انتخاب های ضعیف می شود
اضطراب ناشی از تفکر مکرر در مورد انتخاب یا رفتار بهتر
احساس مزمن غم و ناراحتی
احساس درجات مختلف گناه
شرمندگی
خشم
پشیمانی می تواند به طور قابل توجهی مانع شادی شود زیرا پشیمانی اغلب باعث می شود افراد نسبت به تصمیمات یا روش هایی که زندگی خود را در آن سپری کرده اند، احساس شرم، اندوه یا پشیمانی داشته باشند. گاهی اوقات پشیمانی می تواند منجر به افسردگی شود، اما افسردگی همچنین می تواند باعث ایجاد حس پشیمانی شود که قبلا وجود نداشت.