رفتار واكنشی است كه در برابر یك عمل یا كنش بیرونی از انسان سر میزند. رفتارهایی كه انسان از خودش بروز میدهد تحتتاثیر افكار و نگرشها و باورهای او قرار دارد كه این نگرشها در طول زندگی افراد شكل میگیرند. برخی افراد در روابط بین فردی خود، رفتارهای متناقضی از خودشان نشان میدهند و تكلیفشان در روابطشان معلوم نیست و میتوان گفت در زندگی خود مدام در حال قهر و آشتی بهسر میبرند.
این افراد گاهی رابطه خوبی با نزدیكان و اطرافیان خود دارند و شاد و سرحال و پرانرژی و گرم برخورد میكنند و بعد از مدتی با كوچكترین مساله و مشكلی دشمن طرف مقابل میشوند و چشم دیدن او را ندارند و تا جایی پیشرفت میكنند كه ممكن است رابطه خود را قطع كنند.
بارزترین مساله در این افراد این است كه بهصورت مقطعی با اطرافیان خود ارتباط دارند و در روابط بین فردی خود بسیار خودمحور و تاییدطلب هستند و چنانچه مورد پذیرش و تمجید دیگران قرار نگیرند احساس خشم و اضطراب میكنند و به دلیل اضطرابی كه تجربه میكنند رفتارهای اشتباه از خودشان بروز میدهند و بهسادگی با دیگران بحث میكنند. انتظارات و توقعاتشان از دیگران زیاد است. در عین حال خود آنها نیز زمانی كه با فردی صمیمی هستند بسیار به آن فرد خدمات میدهند، اما این مهرورزی آنها پایدار نیست و با بروز كوچكترین مشكل همهچیز تغییر میكند.
دلایل متفاوتی میتواند این رفتار را ایجاد كند: گاهی ممكن است فرد دچار اختلال شخصیت دوقطبی بوده ورفتارهای ناپایدار داشته باشد یا حساسیت بیمارگون داشته و بسیار زودرنج و تكانشی باشد یا ممكن است دچار افسردگی بوده یا شخصیت سلطهجو یا اختلال شخصیت مرزی داشته باشد.
چنانچه فردی دچار این نوع رفتارها باشد، نمیتواند دوستان و نزدیكان خود را بهصورت پایدار برای خودش نگه دارد و بهمحض اینكه كسی مخالف نظر او باشد، بهراحتی آن فرد را كنار میگذارد.
چنانچه فردی دچار رفتارهای نامتعادل و صفر و یك است، لازم است ریشه افكار و نگرشهای فرد مورد بررسی قرار گیرد و با استفاده از درمانهای شناختی و رفتاری به فرد كمك كرد تا رفتارهایش متعادل شود و اگر دچار اختلال شخصیت دوقطبی یا مرزی است علاوه بر درمانهای روانشناختی به دارودرمان نیز نیاز است.
داستان آدمهای حالی به حالی !
- خانه
- chevron_right
- روزنامه ها
- chevron_right
- روزنامه جام جم
- chevron_right
- داستان آدمهای حالی به حالی !
داستان آدمهای حالی به حالی !
اخبار و مقالات
- اصول مواجهه با دانش آموز شلوغ و آشوبگر! 2 ژوئن 2023
- اشتباهات فکری خود را اصلاح کنید 2 ژوئن 2023
- سراب خودکشی در جاده نوجوانی 2 ژوئن 2023
- فرزندتان چه استعدادی دارد ؟ 2 ژوئن 2023
- چقدر پرحرفی ! 2 ژوئن 2023
- دستكجی در كودكان 2 ژوئن 2023
- مهارت کنترل هیجان و تخریب گرایی 2 ژوئن 2023
- كودكان وسواسی 2 ژوئن 2023
- اهمیت بلوغ مالی! 2 ژوئن 2023
- ورود به مدرسه بدون ترس! 2 ژوئن 2023
- چه افرادی در روابط زناشویی خیانت می کنند؟ 2 ژوئن 2023
- خطر مصرف گل در نوجوانان! 2 ژوئن 2023
- چرا خودت را بیمار نشان می دهی ؟ 2 ژوئن 2023
- داستان آدمهای حالی به حالی ! 2 ژوئن 2023
- آموزش آرامش سازی 2 ژوئن 2023
- پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مشاوره 2 ژوئن 2023
- اهمیت مدیریت ناكامی 2 ژوئن 2023
- افسردگی بعد از کنکور 2 ژوئن 2023
- اعتماد به نفس 2 ژوئن 2023
- استرس آغاز سال تحصیلی 2 ژوئن 2023