رفتار حالی به حالی است كه در برابر یك عمل یا كنش بیرونی از انسان سر میزند. رفتارهایی كه انسان از خودش بروز میدهد تحتتاثیر افكار و نگرشها و باورهای او قرار دارد كه این نگرشها در طول زندگی افراد شكل میگیرند. برخی افراد در روابط بین فردی خود، رفتارهای متناقضی از خودشان نشان میدهند و تكلیفشان در روابطشان معلوم نیست و میتوان گفت در زندگی خود مدام در حال قهر و آشتی بهسر میبرند. این افراد گاهی رابطه خوبی با نزدیكان و اطرافیان خود دارند و شاد و سرحال و پرانرژی و گرم برخورد میكنند و بعد از مدتی با كوچكترین مساله و مشكلی دشمن طرف مقابل میشوند و چشم دیدن او را ندارند و تا جایی پیشرفت میكنند كه ممكن است رابطه خود را قطع كنند. بارزترین مساله در این افراد این است كه بهصورت مقطعی با اطرافیان خود ارتباط دارند و در روابط بین فردی خود بسیار خودمحور و تاییدطلب هستند و چنانچه مورد پذیرش و تمجید دیگران قرار نگیرند احساس خشم و اضطراب میكنند و به دلیل اضطرابی كه تجربه میكنند رفتارهای اشتباه از خودشان بروز میدهند و بهسادگی با دیگران بحث میكنند. انتظارات و توقعاتشان از دیگران زیاد است. در عین حال خود آنها نیز زمانی كه با فردی صمیمی هستند بسیار به آن فرد خدمات میدهند، اما این مهرورزی آنها پایدار نیست و با بروز كوچكترین مشكل همهچیز تغییر میكند. دلایل متفاوتی میتواند این رفتار را ایجاد كند: گاهی ممكن است فرد دچار اختلال شخصیت دوقطبی بوده ورفتارهای ناپایدار داشته باشد یا حساسیت بیمارگون داشته و بسیار زودرنج و تكانشی باشد یا ممكن است دچار افسردگی بوده یا شخصیت سلطهجو یا اختلال شخصیت مرزی داشته باشد. چنانچه فردی دچار رفتارهای نامتعادل و صفر و یك است، لازم است ریشه افكار و نگرشهای فرد مورد بررسی قرار گیرد و با استفاده از درمانهای شناختی و رفتاری به فرد كمك كرد تا رفتارهایش متعادل شود و اگر دچار اختلال شخصیت دوقطبی یا مرزی است علاوه بر درمانهای روانشناختی به دارودرمان نیز نیاز است.داستان آدمهای حالی به حالی !
چنانچه فردی دچار این نوع رفتارها باشد، نمیتواند دوستان و نزدیكان خود را بهصورت پایدار برای خودش نگه دارد و بهمحض اینكه كسی مخالف نظر او باشد، بهراحتی آن فرد را كنار میگذارد.
داستان آدمهای حالی به حالی !
انواع اختلال های هذیانی
انواع اختلال هذیانی، یکی از اختلالات روانپزشکی به حساب میآید که علامت بیشتر آن هذیان است. افراد مبتلا به اختلال هذیانی دچار هذیانهای غیرمتعارف و عجیب میشوند که این نوع…
ادامه مطلب ترس کودک باید درمان شود
یکی از واکنشهایی که والدین را نگران میکند، ترسو بودن کودک است. خانوادهها تمایل دارند از کودک خود مراقبت کنند تا اتفاقی برای او نیفتد و در عین حال تمایل…
ادامه مطلب چرا فرزندتان در درس ریاضی ضعیف است؟
کودک ممکن است در زمینههای مختلف با مشکل روبهرو شود که درک آن برای خانواده گاه سخت به نظر میرسد. والدین تمایل دارند، کودکشان براحتی مطالب درسی را یاد بگیرد…
ادامه مطلب شگردهای ساماندادن ذهن شلوغ
بدون دیدگاه
تفكر یكی از فرآیندهای عالی ذهن ماست و میتواند زندگی مان را هدایت كند. اگر ذهن شلوغ باشد باعث میشود سردرگم، آشفته و در نهایت دچار پراكندگی فكری شویم. پراكندگی…
ادامه مطلب تمرین روانخوانی با کودک
والدین تمایل دارند کودک آنها هر چه زودتر بتواند بیشتر مهارتها را به دست بیاورد و زمانی که کودک آنها میتواند کلمات را بخواند، بسیار خوشحال میشوند. ابتدا ضعف در…
ادامه مطلب مهرطلبی با مهربانی متفاوت است
افراد دارای ویژگیهای مختلفی هستند و صفات و نوع رفتار انسانها در روابط بین فردی آنها نقش بسیار مهم و موثری دارد. یکی از بیماریهایی که در افراد به چشم…
ادامه مطلب سرکشی، وصله ای بر نوجوانی!
بیشتر نوجوانان تمایل دارند با همسن و سالهای خود بیرون بروند و مراوده داشته باشند و گرایشی به معاشرت با بستگان و خانواده خود ندارند و ترجیح میدهند در بیشتر…
ادامه مطلب